Odlingstips

 

                  

 

Odlingstips

Det är lätt att odla kryddor. De allra flesta är tåliga och snälla och kräver inte särskilt mycket arbete. Dessutom är dom trevliga att titta och lukta på. Men det bästa med dom är förstås deras smak eller som man säger deras arom. Det behövs bara en liten nypa av en ört eller ett par blad för att vardagsmaten ska smaka nytt eller spännande. Du kan blanda dom med grönsaker, använda dom i såser, smaksätta olika maträtter och grytor. Välj helst en plats i söderläge som är skyddad mot hård vind. Jorden bör vara vanlig lätt trädgårdjord. Gödsla gärna jorden var tredje år. Skörd: När växterna rotat sig ordenligt och vuxit till sig kan man börja skörda bladen och använda dom färska i matlagningen hela sommaren. På eftersommaren, innan växterna börjar vissna, skördar man det som finns kvar. Repa bladen och bred ut dom på brunt omslagspapper eller liknande. Låt dom torka på luftig men inte solig plats. Man kan även skörda små buketter, knyta ihop med snören som man sedan hänger på tork. När växterna går att smula sönder mellan fingrarna ska de förvaras i tätslutande burkar. Du kan gärna odla kryddor på balkongen eller i fönster som får mycket ljus. Glöm då inte att vattna.

Lycka till!

Erbjudande

REA I WEBBSHOPEN!

HALVA PRISET PÅ KVARVARANDE KRYDDOR. GÄLLER TILL 31/10.

TACK FÖR I SOMMAR!

Vi har nu stängt för säsongen och vill tacka alla fantastiska besökare för ännu en toppensommar tillsammans med er!

KONTAKT

Kontakt:
info@krusmynta.se
0498-296900 


VÄDER

Nyhetsbrev

Jag vill prenumerera på nyhetsbrevet.