Odlingstips

 

                  

 

Odlingstips

Det är lätt att odla kryddor. De allra flesta är tåliga och snälla och kräver inte särskilt mycket arbete. Dessutom är dom trevliga att titta och lukta på. Men det bästa med dom är förstås deras smak eller som man säger deras arom. Det behövs bara en liten nypa av en ört eller ett par blad för att vardagsmaten ska smaka nytt eller spännande. Du kan blanda dom med grönsaker, använda dom i såser, smaksätta olika maträtter och grytor. Välj helst en plats i söderläge som är skyddad mot hård vind. Jorden bör vara vanlig lätt trädgårdjord. Gödsla gärna jorden var tredje år. Skörd: När växterna rotat sig ordenligt och vuxit till sig kan man börja skörda bladen och använda dom färska i matlagningen hela sommaren. På eftersommaren, innan växterna börjar vissna, skördar man det som finns kvar. Repa bladen och bred ut dom på brunt omslagspapper eller liknande. Låt dom torka på luftig men inte solig plats. Man kan även skörda små buketter, knyta ihop med snören som man sedan hänger på tork. När växterna går att smula sönder mellan fingrarna ska de förvaras i tätslutande burkar. Du kan gärna odla kryddor på balkongen eller i fönster som får mycket ljus. Glöm då inte att vattna.

Lycka till!

Erbjudande

GRILLKVÄLLAR

Varje onsdag, fredag och lördag under tiden 5/7 - 12/8 från kl 17,00 erbjuder vi en buffé med grillat kött och olika tillbehör. I priset ingår kaffe. Till de små grillar vi även småburgare och korv.
(inställt vid regn)

Pris 335kr/vuxen,
barn upp till 13 år 10 kr/år  

Ring för att boka:
070-248 98 13.
Tänk på att grillkvällarna snabbt blir fullbokade och att det kan vara svårt att komma fram på telefon mitt på dan när vi har hög arbetsbelastning.
Grillkvällarna stänger det vanliga köket kl 16. 

Varmt välkomna!

KONTAKT

Restaurang:
krusmynta@kustnaravisby.se
070-248 98 13

Återförsäljare, skolklasser, webbshop, butik, info
info@krusmynta.se
0498-296900

ÖPPETTIDER
Dagligen;
Butik  10-20
Fika 10-20
Käk 11,30 - 19,30
Sommarmeny

SNABBFAKTA OM OSS!

WEBBSHOPEN

Under sommaren är utbudet i webbshopen begränsat och vi har inte möjlighet att skicka andra produkter än vad som finns här. Vi har helle inte möjlighet att ta emot beställningar via mejl eller telefon utan all beställning görs här i webbshopen.

Tack för er förståelse.

Mvh
Lena m personal.

VÄDER

Nyhetsbrev

Jag vill prenumerera på nyhetsbrevet.